'AB üyeliği ülkemizin önemli amacıdır tek amacı değildir'

/ Kaynak: AA
'AB üyeliği ülkemizin önemli amacıdır tek amacı değildir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nikoliç, Uganda Dışişleri Bakanı Sam Kutese'yi makamında kabul etti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, "Avrupa Birliği'ne tam üyelik, ülkemizin en önemli amacıdır ama tek amacı değildir" dedi. Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nikoliç, Uganda Dışişleri Bakanı Sam Kutese'yi makamında kabul etti. Ziyarette, Uganda'nın, Sırbistan için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Nikoliç, Kosova'nın tanınmaması konusunda sergiledikleri tavır nedeniyle Kutese'ye teşekkür etti. Sırbistan'ın, eski dostlukları yenilemek içi gösterdiğini çabalara değinen Nikoliç, bu kapsamda Afrika ülkeleri ile ilişkilerin güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. Nikoliç, Sırbistan'ın dış ilişkilerin çeşitlendirilmesi için gayret gösterdiğini de ifade ederek, "Avrupa Birliği'ne tam üyelik, ülkemizin en önemli amacıdır ama tek amacı değildir" dedi.Bu arada, Uganda Dışişleri Bakanı Kutese'nin, Sırbistan ziyareti kapsamında ayrıca, Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç ve Dışişleri Bakanı İvan Mrkiç ile de bir araya geldiği kaydedildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...