Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da doğdu Türk ordusunda komando oldu

Fransa'da doğdu Türk ordusunda komando oldu

YAŞAM Haberleri

Fransa'da doğup büyüyen genç, vatani görevini yapmak için Türkiye'ye geldi. Asker adayının tek isteği Zeytin Dalı Harekâtı'na katılmak.

Mehmet (53) ve Hülya Karakuş (48) çiftinin Fransa'da doğup, büyüyen üçüncü çocuğu Emre Karakuş (20), dövizle askerlik yapmak yerine vatani görevini yerine getirmeye karar verdi. Memleketi Afyonkarahisar Sandıklı'ya gelerek, askerlik şubesine dilekçe veren Karakuş'un başvurusu kabul edildi. Askerliğini komando olarak yapmak isteyen genç, 98/1 tertip jandarma komando olarak Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki birliğe yönlendirildi. Memleketinde düzenlenen asker eğlencesine katılan genç, diğer asker adayları, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte eğlendi. Yıllarca asker olmanın hayalini kurduğunu belirten Emre Karakuş "Vatanımı korumaya geldim. Her şey para değil. Afrin'e de komutanlar 'gel' derse hemen giderim" diye konuştu. Baba Karakuş ise "İki ağabeyi dövizle askerlik yaptı. Emre ise bunu kabul etmedi" ifadelerini kullandı. Anne Hülya Karakuş da "Çok üzülmüştüm. Sonra çok sevindim. Gurur duydum. Üç oğlumdan birini askere gönderiyorum. İnşallah, Allah burnunu kanatmadan götürür, getirir" dedi. Daha sonra ellerine kına yakılan asker adayları, vatani görevini yapacakları bölgeye uğurlandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...