HÜRKUŞ gökyüzüyle buluştu

HÜRKUŞ gökyüzüyle buluştu

Ekonomi Haberleri

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) mühendislerince tasarlanarak geliştirilen ve bu yıl ortasında Hava Kuvvetlerinin envanterine girmesi planlanan HÜRKUŞ-B uçağı ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

TAI’den yapılan açıklamada, HÜRKUŞ-B’nin, HÜRKUŞ-A’ya göre daha stabil ve çok daha kapsamlı üretildiği vurgulandı. Uçağa, testlerin ardından motor, aviyonik, stabilite ve uçuş mükemmelliği gibi birçok testin de uygulanacağı ifade edildi. HÜRKUŞ-B, planlanan 90 saat sorti uçuşun ardından Türk Hava Kuvvetleri envanterine girecek. TAI Genel Müdürü Temel Kotil, sivil alanda kullanılması için yapılan HÜRKUŞ-A’nın ardından HÜRKUŞ-B’nin özellik ve dinamiklerinin yenilendiğini belirtti. Kotil “HÜRKUŞ-B, HÜRKUŞ-A’dan 100 kilo daha hafif, hızlı, modern ve güçlü bir uçak. Bu varyant, daha stabil ve daha kapsamlı bir uçak olarak tasarlandı” değerlendirmesinde bulundu.

Sayısal kokpit basınçlı kabin

HÜRKUŞ-B, ASELSAN tasarımı sayısal kokpiti, basınçlı kabini, fırlatma koltuğu gibi donanımlaryla jet uçaklarında kullanılan sistemlere benzer özellikler taşıyor. Uçağın silahlı varyantı olacak HÜRKUŞ-C’nin çalışmaları da sürüyor. HÜRKUŞ-C, gece görüş özellikli kokpiti yanında millî olarak geliştirilen füze ve güdümlü bombaları kullanma kabiliyetine sahip olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...