CHP'li Öztürk Yılmaz'ın gizli görüşmeleri deşifre oldu

Düzenleyen:
CHP'li Öztürk Yılmaz'ın gizli görüşmeleri deşifre oldu

GÜNDEM Haberleri

ÖSO’nun terör örgütü El Kaide’nin kolu olduğunu iddia eden CHP’li Öztürk Yılmaz’ın 15 Temmuz darbe girişiminden üç ay önce CIA ve İsrail ile görüştüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre 10 Nisan 2016’da İsrail Meclisi Dış İlişkiler Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Dış İlişkiler Bakanlığı Siyasi İşler Genel Müdürü ile toplantılar yapan Yılmaz, Nisan 2016’da da ABD’de CIA’nın yetkilileri ile görüştü.

Son dönemde FETÖ’nün sözcülüğünü yaparak Türkiye’yi karalamaya çalışan CHP, şimdi de TSK ve ÖSO’nun birlikte sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nı hedef aldı. Fırat Kalkanı harekâtının ardından Zeytin Dalı harekâtı ile de başarılı faaliyetlere imza atan ÖSO’nun itibarsızlaştırılması için HDP ve CHP ağız birliği yaptı.

EL KAİDE BENZETMESİ

Özellikle CHP, ÖSO’ya saldırının dozunu arttırarak TSK ile çalışan yapılanmayı “terör örgütü” olarak niteledi. CHP’li Öztürk Yılmaz’ın, uluslararası toplum tarafından da kabul gören ÖSO’yu terör örgütü “El Kaide” ile bir tutması dikkat çekti. Yılmaz, ÖSO’nun El Kaide’nin kolu olduğunu iddia etti.

NEDENİ BU ZİYARETLER Mİ?

CHP’li Yılmaz’ın ÖSO’ya yönelik eleştirilerinin nedenininin 15 Temmuz darbe girişiminden önce ABD ve İsrail’e peşpeşe ziyaretleri olduğu belirtiliyor. Yılmaz, 10 Nisan 2016’da bir günlük İsrail programında İsrail Meclisi Dış İlişkiler Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Dış İlişkiler Bakanlığı Siyasi İşler Genel Müdürü ile toplantılar yaptı. Yılmaz, hemen ardından 12 Nisan 2016’da üç günlük Amerika seyahatine çıktı. Yılmaz, ABD’de CIA’nın yetkilileri ile görüştü.

DARBE GİRİŞİMİNİN İŞARETİNİ VERDİ

Bugün ÖSO’yu hedef tahtasına koyan Yılmaz’ın İsrail ve ABD’den döner dönmez yakın çevresine söylediği “Erdoğan başkan olamayacak, sizin bilmedikleriniz var” sözlerinden günler sonra 15 Temmuz darbe girişiminin olması da dikkat çekiyor. Yılmaz’ın ziyaretle sınırlı kalmayan “İsrail merakı” Türkiye’de de sürdü. Yılmaz, 18 Nisan 2016’da İsrail’in eski Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron ve İsrail Misyon Şefi Yardımcısı Orni Ringer’ın da bulunduğu İsrailli heyetle TBMM’de görüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...