Salata ve balık ye, daha iyi gör

Düzenleyen:
Salata ve balık ye, daha iyi gör

SAĞLIK Haberleri

Balıklarda bulunan Omega-3’ün göz kuruluğu, tavuk karası ve yaşa bağlı maküla dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının oluşmasını engellediğini söyleyen Dünyagöz Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Umut Efe “Özellikle somon ve tuna balıkları, Omega-3 açısından zengindir. Balığın yanında tüketilen yeşil salatanın bünyesindeki A, C, E ve K vitaminleri, kalsiyum, çinko ve demir sayesinde gözlerde oluşabilecek pek çok problem engellenebilir” dedi.

Sağlıklı ve doğru beslenmeyle retinada yaşa bağlı oluşan yıpranmalar, katarakt ve glokom gibi rahatsızlıkların önlenmesinin yanı sıra, ışıltılı bir görüntüye de ulaşılabileceğini söyleyen Opr. Dr. Güner “Ispanak, brokoli, lahana, yeşil biber ve salatalık gibi yeşil sebzeler, antioksidanlar, lutein, zeaksantin, beta karotenden yana zengindir. Aynı zamanda sarı ve turuncu renkteki şeftali, havuç, limon, mango, papaya, portakal, kayısı gibi meyveler, barındırdıkları zengin karoten ve C vitaminleri sayesinde katarakt ve maküla dejenerasyonu rahatsızlıklarına karşı oldukça etkili besinler” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...