‘Yılmaz tacizden kovuldu’ iddiası

Düzenleyen:
‘Yılmaz tacizden kovuldu’ iddiası

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıkladı, Volkan Bozkır teyit etti... Ancak Öztürk Yılmaz'ın görev aldığı AB Bakanlığından 15 gün içerisinde niçin kovulduğunu kimse söylemedi. ‘Gidiş’in sebebini gazetemiz öğrendi.

FETÖ'nün sözcülüğünü yaparak Türkiye'yi karalamaya çalışan CHP, şimdi de TSK ve ÖSO'nun birlikte sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nı hedef aldı. Fırat Kalkanı ardından Zeytin Dalı Harekâtı ile de başarılı faaliyetlere imza atan ÖSO'nun itibarsızlaştırılması için HDP ve CHP ağız birliği yaptı. Koronun başında CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz yer aldı. Yılmaz, ÖSO’ya terörist nitelendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yılmaz'ı sert dille eleştirdi. 

YILMAZ’IN KENDİSİ AÇIKLAMALI

Çavuşoğlu, Yılmaz'ın teröristlerin Musul Boşkonsolosluğunu basmasının ardından korktuğu için “Ben konsolos değilim” dediğini söyledi. Dışişleri Bakanı “Ayrıca bu zat 15 gün Avrupa Bakanlığında görev aldı ve kovuldu sonra. Onu da Volkan Bozkır'a sorun, niçin kovulduğunu. Girmek istemiyorum” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarıyla Yılmaz'ın neden kovulduğu kamuoyunda merak konusu oldu. Gözler, Çavuşoğlu’nun adres gösterdiği TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'a çevrildi. Dün Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Bozkır aralarında eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu beş kişiyi adres gösterdi. Bozkır, şunları söyledi:

BEN ÖNERDİM ANCAK...

Sayın Çavuşoğlu'nun o açıklamasında benim de ismim geçtiği için bu konuyu aydınlatmak istiyorum. Öztürk Yılmaz, Brüksel'de AB Daimî Temsilcisi olarak 2006 yılından 2009 yılı Kasım ayına kadar görev yaptığım yaklaşık 4 yılın 3,5 yılında, benim Başkâtibim olarak maiyetimde çalışmıştır. Çok çalışkan, terbiyeli, saygılı ve o günkü çalışmalarımıza katkı yapan bir arkadaş olarak temayüz etmiştir. Ankara'ya dönüp AB Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev aldım. Bilahare milletvekili seçildim. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapmakta olduğum dönemde, Brüksel'de benim yanımda çalışıp AB Bakanlığında görev alan ve Bağdat'a Büyükelçi olarak tayin olan Faruk Kaymakçı'nın yerine, Öztürk Yılmaz'ın görev yapabileceği konusunda o zamanki AB Bakanımız Egemen Bağış'a olumlu görüş verdim. Yılmaz, orada göreve başladıktan sonra bir olay yaşandı ve bu olay yüzünden de görevine son verildi. Orada 15 gün kadar görev yaptı. Ben o zaman AB Bakanı olmadığım için, olayın tam şahidi ve tarafı değilim ama o olayı bizzat yaşayan, karar alan bunu icra eden kişiler; o zamanki Bakan Egemen Bağış’tır, o zamanki AB Müsteşarı Halûk Ilıcak’tır, o zamanki Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dur, o zamanki Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’dur. Bu olayın ne olduğunu ve hangi saikle olduğunu açıklaması gereken kişi Öztürk Yılmaz'ın kendisidir. Eğer Yılmaz bu olayın ne olduğunu açıklamazsa da bu konuyla ilgili bilgiler, o zamanki siyasetçi ve bürokratlarda vardır.

“O HERİFİ ÖLDÜRECEĞİM”

Olayın peşine düşen muhabirlerimiz, Öztürk Yılmaz’ın neden kovulduğunu araştırdı. İddiaya göre CHP’li Yılmaz, görevi sırasında maiyetindeki dört kadını taciz etti. Yılmaz’dan bunalan kadınlar şikâyetçi oldu. Skandal, Dışişleri’nde ayyuka çıktı.  Bakanlık, Öztürk Yılmaz’ı apar topar görevden aldı. Kadınlardan birinin yakını olan bakanlık görevlisi emniyet amirinin “Öldüreceğim o herifi’ diyerek Öztürk’e tepki gösterdiği Ankara’da konuşulan iddialar arasında. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...