Faiz yükü katılım bankalarıyla azaltılacak

Düzenleyen:
Faiz yükü katılım bankalarıyla azaltılacak

Ekonomi Haberleri

Üretimle büyümeye dayalı yaklaşımı esas alan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, bu vizyon çerçevesinde faiz yükünü azaltacak veya tamamen kaldıracak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Hem katılım bankacılığı aktörlerine hem de sanayicilere projelerde ortak çalışılması gerektiğini ilettiklerini belirten Kaan “Bizim girişim sermayesi fonu, tarımsal yatırım fonu ve gayrimenkul yatırım fonu diye 3 projemiz var, bunların hepsi çok ortaklı yapılar. Yapacağımız şey, katılım bankalarının projelere ortak olması ve proje sahibi ile ticaret yapıp onun üzerinden kâr dağıtması” dedi. Kaan, buradan hareketle Türkiye’deki bankaların mevduatlarının yüzde 10’unu projelere ayırması önerisinde bulundu. Yaklaşık 2 trilyon liralık mevduat olduğu bilgisini paylaşan Kaan, bunun 200 milyar lirası projelere ayrılabilirse hiçbir bankanın bu işten zarar görmeyeceğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...