Bakan Çavuşoğlu: Terörist Mihraç Ural'ın iadesini istedik

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu: Terörist Mihraç Ural'ın iadesini istedik

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Soçi'deki Suriye görüşmesinde başarılı bir sonuç alındığını bildirdi. Terörist Mihraç Ural'ın Rusya'daki faaliyetlerine de değinen Çavuşoğlu, Rus makamlarından bu teröristin tutuklanarak iadesinin istendiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenen Suriye Ulusal Kongresi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, Soçi'deki görüşmelerde olumlu bir sonuç alındığını ifade ederken, "Türkiye olarak istediklerimiz bildirgede yer aldı" dedi. Beşşar Esad rejiminin ilk kez diyaloğu kabul ettiğine vurgu yapan Çavuşoğlu ayrıca, garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran'ın 50'şer kişilik listeler sunduğunu belirtirek bir komisyon oluşturulacağını bildirdi. 

"TERÖRİST MİHRAÇ URAL'IN İADESİ İSTENDİ"

Yanı sıra Bakan Çavuşoğlu, kırmızı bültenle aranan terör örgütü mensubu Mihraç Ural'ın Rusya'daki faaliyetleri nedeniyle Rus makamlarından izahat istendiğini hatırlattı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk, Rusya'dan bu teröristin tutuklanmasını ve iadesini istedik. Rusya çalışmasını yapıyor" dedi.

Rusya'dan bu teröristin tutuklanarak iadesinin istendiğini de belirten Çavuşoğlu, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü bildirdi. Çavuşoğlu, Putin'in görüşmede bu teröristin ülkeye sahte belgelerle giriş yaptığını öne sürdüğünü ve iş birliği içerisinde bulunulan bir devlete karşı faaliyette bulunan bu kişi ile ilgili gereğin yapılacağını söylediğini ifade etti. 

MACRON'UN AFRİN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Afrin açıklamasına da tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Fransızlar bu konuda bize ders veremez. Bu bir işgal değildir" ifadelerini kullandı.
 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...