Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş kararı, Avrupa'ya gidecek takımlar tıkla öğren

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş kararı, Avrupa'ya gidecek takımlar tıkla öğren

SPOR Haberleri

UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş'a verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. Fenerbahçe'ye verilen 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası 2 yıl men cezasına çevrildi.

UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş'a verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. Fenerbahçe'ye verilen 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası 2 yıl men cezasına çevrildi. UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'ye verilen 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını 2 yıla indirdi. Beşiktaş'a verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası ise onandı. UEFA, Fenerbahçe'ye 2+1, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa'dan men cezası vermişti. Kararla ilgili Fenerbahçe ve Beşiktaş katıldıkları duruşmalı toplantılarla geçen hafta Tahkim Kurulu'na savunma yapmıştı.
CAS'A GİDİLECEK
Tahkim Kurulu'nun kararlarını açıklamasından sonra gözler Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri çevrildi. İki kulübün de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurması bekleniyor.
UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı men etmesi, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına hangi takımların gideceği sorusunu akıllara getirdi.UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'yi 2, Beşiktaş'ı ise 1 yıl men etmesi, Türkiye'nin Avrupa kupalarına yeni sezonda katılacak takımlarının değişmesine neden oldu.
Bu iki takımın yerine 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne farklı takımlar katılacak.
Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma şansı yakalayan Fenerbahçe'nin yerine, 4. Bursaspor bu kulvarda yer alacak.
UEFA Avrupa Ligi'nde ise Kayserispor ile Kasımpaşa, ülkemizi temsil etme şansını elde etti.
Kayserispor play-off turundan Beşiktaş'ın, Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan Bursaspor'un yerine UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.
(UEFA'nın bu konuda aksi bir karar alması beklenmiyor. "Katılma hakkını elde eden takımlar şike cezası aldı, onların yerine Avrupa'ya başka ekipler gidemez" şeklinde ilginç bir karar alınmadığı takdirde Avrupa'ya bu takımlarımız gidecek)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...