Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katil bekçi serbest kaldı, ABD'de halk sokaklara döküldü

Katil bekçi serbest kaldı, ABD'de halk sokaklara döküldü

DÜNYA Haberleri

ABD'de Trayvon Martin isimli 17 yaşındaki genci 'hırsız zannederek' öldüren mahalle bekçisi Zimmerman'ın beraat etmesi, binlerce kişiyi sokaklara döktü.

ABD'de Şubat 2012'de Trayvon Martin isimli 17 yaşındaki genci "hırsız zannederek" öldüren mahalle bekçisi George Zimmerman'ın yargılandığı davada beraat etmesi, binlerce kişiyi sokaklara döktü. New York'un kalbi Times Meydanı'nda düzenlenen protestolarda "Adalet yoksa barış da yok" sloganları atan binlerce gösterici trafiği kapattı. Union Meydanı'nda 14.00 sularında başlayan protestolar çok geniş bir alana yayılarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Gösteri için Queens'ten gelen 19 yaşındaki Debbie Avila, "Biz eşitlik ve adalet istiyoruz. Bunun ırkla alakası yok" derken, "26 yaşındaki Gill Acevedo, "Bu bir kesinti; hayatı kesintiye uğratıyoruz ki uyanabilesiniz. Adalete kavuşana kadar buna devam edeceğiz" dedi. Bir otomobilin üzerine tırmanan bir gösterici, "Times Meydanı'nı ele geçirdik! Oturun! Çenenizi kapatın!" diye bağırdı. Ancak New York'u görmeye gelen turistler trafik yoğunluğundan şikayetçi oldu.
YÜZLERCE POLİS GÖREVLENDİRİLDİ AMA...
Göstericileri dağıtmak amacıyla Times Meydanı'nda yüzlerce polis memurunun görevlendirildiği belirtildi ancak kesin sayı açıklanmadı.
Polise şişe atan iki göstericinin gözaltına alındığı bildirildi ancak kimi polis memurları kimseyi göz altına almamaları gerektiği yönünde emirler aldıklarını da öne sürdü.
MUHAFAZAKAR MEDYA DA SAKİN
Öte yandan ABD'de siyahlarla ve sosyal haklarla ilgili meselelerde en muhafazakar yayınları yapan kanalları bile protestoları olumlayan bir dil kullandı.
Örneğin en sağcı kanallardan FoxNews'ün internet sitesinde yer alan haberde bile, "Protestocular Zimmerman kararıyla ilgili öfkelerini ve hayal kırıklıklarını dile getirdi" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...