Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

106 milyar dolarlık yerlilik

106 milyar dolarlık yerlilik

Ekonomi Haberleri

Türk sanayi ürünlerinin yurt içinde daha çok tercih edilmesi için başlatılan ‘Yerlileştirme Yürütme Kurulu’, işe yeni desteklerle başlıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ithal edilen sanayi ürünlerinin en az 106 milyar dolarlık kısmının yerlileştirilebileceğini söyledi. TBMM’de bir grup gazetecinin sorularını cevaplayan Özlü “Türk sanayisinin yeteneklerini, yurt dışından ithal ettiğimiz sanayi ürünleriyle buluşturup örtüştüreceğiz. Bunu mutlaka küresel pazara entegre şekilde yapacağız.” dedi.

SIÇRAMA SEKTÖRLER
Odaklanılacak sektörlerle ilgili açıklamalarda bulunan Özlü “43 ürün belirledik. Türkiye’nin sıçrama yapabileceği sektörler var. Kimya ve ilaç gibi. Yarı iletkenler ve elektronikler gibi. Motorlu taşıtlar gibi, makine ve teçhizat gibi, gıda gibi. Bilişim hepsinde var. Bu sektörlere daha çok odaklanacağız. Türkiye böyle sıçrayacak.” dedi.

İlk etapta 43 ürün
Söz konusu Kurul ile ilgili edinilen bilgilere göre, geçmişte orta gelir tuzağını başarıyla aşmış, Güney Kore, İtalya, İspanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Polonya, İsrail ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler referans ülkeler olarak belirlendi. Görüş alışverişleri ise devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...