İflas erteleme yürürlükten kalkıyor

İflas erteleme yürürlükten kalkıyor

Ekonomi Haberleri

Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yapılan değerlendirmeler ışığında, Adalet Bakanlığı tarafından kanun tasarısı hazırlandı.

Taslağın yasalaşmasıyla, iflasın ertelenmesi yürürlükten kaldırılacak. Bunun yerine, iflas erteleme nedeniyle tercih edilmeyen ancak mevzuatta bulunan borçlarda indirim yapılacak. Borçların vadeye bağlanması talebini içeren konkordato da revize edilerek, aktif hâle getirilecek. Konkordato tercih edebilmek için “borca batık hâle gelme” şartı aranmayacak. Borçlunun gerekli belgeleri sunması üzerine mahkeme borçluya derhâl 3 aylık geçici mühlet verecek. Bu süre en fazla 2 ay daha uzatılabilecek. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan kanun tasarısıyla kötüye kullanıldığı belirlenen iflas erteleme kurumunu yürürlükten kaldıracaklarını söyledi. Gül, hem borçlunun hem de alacaklının menfaatini koruyan yeni bir reformu, düzenlemeyi hayata geçireceklerini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...