Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ürdün Meclisi'nde 'Zeytin Dalı Harekâtı' bilgilendirmesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ürdün Meclisi'nde 'Zeytin Dalı Harekâtı' bilgilendirmesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Senato Başkanı Faysal el-Fayiz, Türklerin Suriye'yi istikrarlı ve toprak bütünlüğü içinde görmek istediğini söyledi.

Ürdün meclisinde düzenlenen oturumda, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Türkiye-Ürdün Dostluk Komisyonu'na Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili bilgi verdi.

Amman Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fayiz oturumda yaptığı konuşmada, "Türkler, güvenli, istikrarlı ve toprak bütünlüğü olan bir Suriye görmek istiyor." dedi.

Türkiye'nin terörle bağlantılı meşru güvenlik kaygılarını anlayışla karşıladıklarını kaydeden Fayiz, Ürdün ile Türkiye arasındaki ilişkileri de "mükemmel" olarak nitelendirdi.

Karagöz ise Zeytin Dalı Harekâtı'nın rastgele değil ihtiyaç doğrultusunda gerçekleştirildiğini, Türkiye'nin, halkının ve sınırlarının güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin "işgal gücü" olduğu yönündeki ithamların kabul edilemeyeceğini dile getiren Karagöz, harekâtın nefsi müdafaa temelinde yürütüldüğünü kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...