Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amazon'un karı Jeff Bezos'un servetini rekora taşıdı

Düzenleyen:
Amazon'un karı Jeff  Bezos'un servetini rekora taşıdı

Ekonomi Haberleri

Amazon’un satışları 2017’nin son çeyreğinde yüzde 38 artışla 60,5 milyar dolara çıkarken şirketin kurucusu Jeff Bezos’un serveti Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre bir ara 123 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı.

Şirketin dördüncü çeyrek gelir artışı, 2009 yılında aynı dönemdeki yüzde 42’lik artıştan bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti.

Net kar 1,9 milyar dolar ile rekor seviyede gerçekleşirken hisse başına kar 3,75 dolar oldu. Analistlerin beklentisi hisse başına 1,83 dolar kâr açıklanması yönündeydi. 

Şirketin kurucusu Bezos yılın ilk ayında servetine 17,4 milyar dolar katmıştı. Serveti Perşembe borsa kapanışı itibariyle 116,4 milyar dolar olan Bezos’un toplam serveti bilanço sonrası bir ara 123 milyar dolar ile rekor kırdı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde birinci sırada yer alan Bezos’u sırasıyla Bill Gates, Warren Buffett ve Mark Zuckerberg izliyor. Amazon hissesi kapanışın ardından vadeli işlemlerde yüzde 7’ye yakın yükseldi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...