Borsa 76 binin üzerinde tamamladı

- Güncelleme:
Borsa 76 binin üzerinde tamamladı

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü 2.306 puanlık yükselişle 76.227 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 3,12 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 3,5 milyar lira oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın 23 Temmuz tarihli Kurul toplantısında faiz koridorunu genişletmeye yönelik adım atılabileceği yönündeki açıklamaları sonrasında alışların yoğunlaştığı banka hisseleri ortalama yüzde 4,67 oranında, holding endeksi ise yüzde 2,87 oranında artışla günü tamamladı. Önce TÜİK'in açıkladığı nisan ayı işsizlik oranının mart ayındaki yüzde 10,1'den yüzde 9,3'e gerilemesi, ardından Başçı'nın açıklamalarının tahvil-bono ve döviz piyasasında volatiliteyi azalttığı görüldü. Günün ikinci yarısında ise ABD'de açıklanan perakende satışlar verisinin beklentilerin altında artış göstermesi ile doların değer kaybı, BIST 100 endeksinin ise yükselişi ivme kazandı.


UZMANLAR NE DİYOR?
Uzmanlar, Hazine'nin düzenlediği ihalelerinin de başarıyla sonuçlanmasının önemli olduğunu vurgulayarak, endeksin 76.000 puanın üzerinde kapanmasının pozitif görünümü yarına taşıyabileceğini belirtiyor. Yarın Avro bölgesi dış ticaret istatistikleri, Almanya ZEW endeksi ve ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, yurtiçinde ise Hazine'nin düzenleyeceği tahvil ihracının takip edileceğini kaydediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...