Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Macron geri adım attı

Macron geri adım attı

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron “Afrin operasyonu işgale dönüşmemeli” şeklindeki sözlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gösterdiği tepkiye değindi.

Macron, “Şunu belirtmek isterim ki Türkiye Dışişleri Bakanının tepkisi, muhtemelen operasyonun sınırı güvence altına alma amacı taşıdığı, Türkiye’nin bugün bulunduğu noktadan daha ileri gitmeyi veya bölgede uzun süre kalmayı hedeflemediği anlamına geliyor” şeklinde konuştu. Macron, Türkiye’nin sınırında yaptığı operasyonların, güvenliğini sağlamak ve DEAŞ ile mücadele için “meşru bir hak” olduğunu aktardı. Reuters haber ajansı da konuyla ilgili haberinde “Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin öfkesi üzerine Suriye uyarısında geri adım attı” başlığını kullanarak Macron’un, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun tepkisi sonrası Türkiye’nin amacını anladığı yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...