Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da 'milyonluk' gösteri

/ Kaynak: AA
Mısır'da 'milyonluk' gösteri

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından başlayan halk gösterileri aralıksız sürüyor

nbsp;Mısır'ın başkenti Kahire ile İskenderiye başta olmak üzere 22 kentte "milyonluk" adı altında gösteri düzenleniyor. Sadece Kahire'deki meydanları dolduranların sayısı 2 milyonu aştı. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından, başlayan halk gösterileri, aralıksız sürüyor. Darbe ilanının ardından sokaklara dökülen halk, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin göreve iadesini ve anayasanın yürürlüğe koymasını talep ediyor. Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), "Milyonluk Gösteri" çağrısı üzerine halk meydanlara indi. Ülke genelinde bugün başlayan gösterilerde, darbe karşıtı slogan atılıyor. Başkent Kahire'de darbe ilan edildiği 3 Temmuz'dan beri Rabiatul Adeviyye'de başlayan halk gösterisi bugün de sürüyor. İhvan'ın çağrısı üzerine iftardan önce meydanlarda toplanmaya başlayan darbe karşıtları, Kahire Üniversitesi yakınındaki Nahda meydanı, Giza bölgesindeki Lübnan meydanı, Ramses meydanı ve bitişiğindeki 6 Ekim Köprüsü, Nasır City'de toplandı. Sayıları milyonları aşan darbe karşıtları, ordunun kışlasına çekilmesini, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevine iade edilmesini, anayasanın yürürlüğe konulmasını istiyor. Pankart ve slogan eşliğinde bayrakları sallayan darbe karşıtları, talepleri yerine getirilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söylüyor.

Kahire'deki El İttihadiye adı verilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde de toplanan grubun sayısı da her geçen sürede kalabalıklaşıyor. nbsp;
Ülkenin en büyük kentlerinden İskenderiye'de de aynı şekilde gösteriler başladı. Sidi Gabir ve Korneş bölgelerinde meydanlara dökülen halk, darbe karşıtı slogan atıyor.
İhvan'ın ülke genelinde meydanlara inilmesi çağrısı üzerine bugün Kahire ve İskenderiye'nin yanı sıra 20 kentte de gösteri düzenleniyor. İftardan önce meydanlarda toplanan darbe karşıtları, iftarı birlikte açıp namaz kıldıktan sonra slogan atmaya başladı.
Göstericiler, ordunun yanı sıra Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İsrail, ABD aleyhine de slogan atıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...