400 milyon liralık yatırımla 2 bin kişiyi istihdam edecek

Düzenleyen:
400 milyon liralık yatırımla 2 bin kişiyi istihdam edecek

Ekonomi Haberleri

Piliç pazarının lider firmalarından Şenpiliç, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 400 milyon TL yatırımla entegre tesisini kuruyor. Yıllık 200 bin ton tavuk eti üretimi kapasitesine sahip olacak tesis 2 bin kişiyi de istihdam edecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı temel atma töreninde konuşan Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ, Orta Doğu’ya daha kolay satış yapabilmek için Osmaniye’yi tercih ettiklerini söyledi. Tesiste yıllık 200 bin ton üretim yapmayı hedeflediklerini dile getiren Üstündağ “Burada sadece bir kesimhane kurmayacağız. Entegre üretim yapıldığı için bir yem fabrikası ve kuluçkahane de kuracağız. Buradaki üretimi bir ekosistemle yapmayı planlıyoruz. 3 sene içinde yıllık 200 bin ton üretim yapmayı hedefliyoruz. Şu anki üretimimiz 300 bin ton. Bu tesisimizin tam kapasite hayata geçmesiyle yıllık üretimimizi 500 bin tona çıkaracağız” diye konuştu.
Üstündağ, tesisle birlikte Kadirli ve çevresinde hem istihdam hem de kalkınma konusunda önemli bir adım atılacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: Burada üreteceğimiz erkek ve dişi damızlık tavuklardan elde ettiğimiz civcivleri Osmaniye’deki 600 tavuk çiftliğine dağıtmayı planlıyoruz. Tesiste 2 bin direkt çalışanımız olacak. Yaklaşık 6 bin kişi de çiftliklerde çalışan olacak. Lojistik, veterinerlik hizmetlerini de dahil edersek buranın ekonomisine canlılık getirecek bir tesis olacak.
Üretim kapasitesiyle sektörün lideri konumunda bulunduklarını belirten Üstündağ “İnşallah bu tesisimizde 2019 yılı başında üretime geçmeyi planlıyoruz. Pazar payımız şu an yüzde 15. Üretimimizin yüzde 10’unu ihraç ediyoruz. İhraç ettiğimiz ülkeler Irak, Suriye, Afrika ülkeleri, Körfez ülkeleri ve Orta Doğu. Ayrıca Japonya’ya da ihracat yapmayı hedefliyoruz. Biz bu konuda iyimseriz. Geleceğe umutla bakıyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...