Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Egemen Bağış'tan veda gibi sözler

/ Kaynak: İHA
Egemen Bağış'tan veda gibi sözler

Politika Haberleri  / İHA

AB Bakanı Egemen Bağış'ın her yıl verdiği iftar yemeğinde "Bu belki de benim AB Bakanı olarak sizinle son iftarımız" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, verdiği iftar yemeğinde, "Belki bu benim Avrupa Birliği Bakanı olarak sizlerle birlikte son iftarım olabilir. Ama bundan sonraki her iftarda da ben arkadaşlarımla birlikte olmaya çalışacağım. Bu vesileyle herhangi birinin kalbini kırdıysam onlardan da bu vesileyle özür dilemek istiyorum" dedi. Avrupa Birliği Bakanlığı, Meclis Dışişleri Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Ankara büyükelçilerine, kamu kurum ve kuruluşları AB daimi temas noktalarına, medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerine, diplomasi muhabirlerine, farklı inanç grubu temsilcilerine, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) çalışanlarına iftar yemeği verdi. Ankara Cer Modern'in bahçesindeki yemekte iftar saatinde başlayan yağmur, davetlilerin masaları bırakarak müze binası içine kaçmalarına neden oldu. İftar bina içinde kurulan kokteyl düzeneğiyle devam etti.


Programda bir konuşma yapan Bakan Bağış, yağmurla birlikte muhabbetin de bereketlendiğini belirterek, "Biz çorbayı dışarıda, yemekleri içeride yiyerek iftar yaptık ama bugün dünyada Ramazan'ın bereketini yaşayamayan Gazze'de, Arakan'da milyonlarca insan var. Onların halini düşündüğümüz zaman hem kendimizin haline şükrediyoruz hem de onlar için dua ediyoruz" dedi.


Bakan Bağış, Martin Luther King'in "Kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik. Ancak bu arada çok basit bir sanatı unuttuk; kardeş olarak yaşamayı" sözlerine atıf yaparak, "İşte Ramazan bize kardeş olarak yaşamayı hatırlatan çok önemli bir dönem. İşte Türkiye'nin Süryani cemaati lideri, işte farklı inanç gruplarının liderleri, farklı bakanlıkların çalışanların, farklı AB üye ülkelerinin temsilcileri kardeşçe bir Ramazan iftarında bir araya gelebildik. Çok şükür Türkiye bugün farklı bir noktada. Türkiye her geçen gün ilerleyen, güçlenen, demokrasisiyle, ekonomisiyle, sosyal politikalarıyla çok farklı bir noktada" ifadelerini kullandı.


Bakan Bağış, çalışma arkadaşlarına da teşekkür ederek, "Farklı noktaları hedefleyerek birlikte gerçekleştiriyoruz. Avrupa Birliği sürecinin kolay bir süreç olmadığını hepimiz biliyoruz" diye konuştu.
Gecenin ne kadar uzun olduğunu güneşe hasret olanların bildiğini kaydeden Bağış, "Ülkemizin kalkınması için, reformu için, zenginleşmesi için Avrupa Birliği sürecinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Gecenin en karanlık olduğu an, sabahın en yakın olduğu an diyerek hiçbir zaman kararlılığımızdan, azmimizden geri adım atmadan, doğru olanın ülkemizin yaşam standardını yükseltmek için atılması gereken reform adımlarını mutlaka atıyoruz. Bizi durdurmak isteyenler, engellemek isteyenler olabilir. Şunu da iyi biliyoruz. Yanlış hesap mutlaka ama mutlaka Bağdat'tan da döner, Brüksel'den de döner, Şam'dan da döner, Kahire'den de döner. Onun için kimse yanlış hesap yapmasın" şeklinde konuştu.
Siyasilerin belirli süreler için seçildiklerini aktaran Bağış, aynı görevlerde devam edip etmeyeceklerini bilmediklerini belirterek, "Belki bu benim Avrupa Birliği Bakanı olarak sizlerle birlikte son iftarım olabilir. Ama bundan sonraki her iftarda da ben arkadaşlarımla birlikte olmaya çalışacağım. Bu vesileyle herhangi birinin kalbini kırdıysam onlardan da bu vesileyle özür dilemek istiyorum. Böylesine nitelikli bir grupla çalışmış olmaktan ne kadar kendimi şanslı hissettiğimi, bu vesileyle özellikle vurgulamak isterim" dedi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...