Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BAE, ilk yerli uydusu 'KhalifaSat'ın yapımını tamamladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BAE, ilk yerli uydusu 'KhalifaSat'ın yapımını tamamladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ilk yerli uydusu "KhalifaSat"ın yapımının tamamlandığını duyurdu.

Açılışı BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un katılımıyla gerçekleştirilen uydunun, ülkedeki bir grup mühendis tarafından yurt dışından herhangi bir destek alınmadan yüzde yüz yerli olarak geliştirildiği belirtildi.

Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi'ndeki (MBRSC) Uydu Üretim ve Montaj Kurumu'nu ziyaret eden Al Maktum, burada yaptığı açıklamada, "KhalifaSat'la birlikte BAE'nin resmen uzay sanayisine giriş yaptığını" söyledi.

Ülkesinin uydu yapım tekniklerinin tümüne sahip olduğunu kaydeden Al Maktum, "ulusal ekonomileri için hayati bir unsur" olacağını ifade ettiği uzay sanayi sektörünü desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

"KhalifaSat" uydusunun tüm testlerin tamamlanmasının ardından bu yıl içerisinde uzaya fırlatılması bekleniyor.

DubaiSat-1'i 2009'da DubaiSat-2'yi de 2013'te uzaya gönderen MBRSC, 2013 yılında KhalifaSat'ın üretimine başlandığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...