Cami minaresinde çıkan yangın korkuttu

/ Kaynak: DHA
Cami minaresinde çıkan yangın korkuttu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Aydın'ın Söke ilçesinde boş bir evde çıkan yangın camiye sıçradı.

Edinilen bilgiye göre; Söke merkez Kemalpaşa Mahallesi Özyol Sokak'ta bulunan Kemalpaşa Camisinin arkasında bulunan boş bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Vatandaşlar durumu hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürme çabası içindeyken, yangın evle arasında sadece yol bulunan camiye sıçradı. Caminin minaresinin en ucunda bulunan alem alevler içinde kaldı. Bu arada olay yerinde Söke Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerine takviye yapıldı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerine yardıma koştu. İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarında yangının daha da büyümemesi için caminin söndürülmesine ağırlık verdi. Zaman zaman itfaiye hortumunu alan vatandaşlar yangın söndürmeye koştu. 6 Eylül Caddesi ile Enstitü Sokak üzerinden itfaiye araçlarından camiye ve bahçesindeki çam ağaçlarına bolca su sıkıldı. Vatandaşlar tarafından heyecan dolu saatler yaşanırken; yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


YANGIN SİT ALANI İÇİNDEKİ EVDE ÇIKTI
Söke'nin Kemalpaşa Mahallesi tarihi Rum Evlerinin bulunduğu bir mahalle olma özelliği taşıyor. Söke Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında kamulaştırılan evlerin yanında oturulmayan atıl şekilde duran evlerde var. Koruma alanı olan mahallede bulunan atıl evlerde zaman zaman böyle tehlikeler yaşanıyor. Vatandaşlar site alanı olması nedeniyle evlere dokunamamaktan veya tadilat yapamamaktan şikayet ediyor. Vatandaşlar bakımsız ve atıl olan evlerin her türlü tehlikeye müsait olduğu yorumlarını yapıyor.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...