Usta hattat Çelebi: Yıllarca hat sergisi açamadık

Düzenleyen:
Usta hattat Çelebi: Yıllarca hat sergisi açamadık

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Klasik İslam sanatlarının güzide numuneleri sergide buluştu. Siyah Sanat Galeri tarafından tertiplenen “Klasik İslam Sanatları” sergisi, 17 sanatçının hat, tezhip ve ebru sahasındaki 27 eserini bir araya getirdi.

Serginin açılış konuşmasını yapan yaşayan en meşhur hattatlardan Hasan Çelebi, yasaklar sebebiyle İslam sanatları alanında 40 yıl önce bir sergi açmanın mümkün olmadığını söyledi. Çelebi, kültür değerlerinin bir milletin hürriyeti olduğu kaydederek, “Millet olarak bizim birçok kültür değerimiz ve bu kültür değerlerimizin kimlik numarası da sanatkârlarımızdır” dedi. Sanatın bir kazanç sahası değil, gönül işi olduğunu vurgulayan Çelebi, “İslam sanatlarına yapılacak olan hizmetlerin bedelini Cenab-ı Hakk mutlaka verir. Bu duygular içerisinde tevekkül içerisinde çalışırsanız, Cenab-ı Hakk sizlere ahirette çokça ihsanda bulunur” ifadelerini kullandı. Eski ustaların yanı sıra icazetini yeni almış sanatkârların eserlerinin de yer aldığı sergi, İstanbul’daki Siyah Sanat Galeri’de 17 Şubat’a kadar görülebilecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...