Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kredilerin yüzde 5’i ihracat için çekildi

Düzenleyen:
Kredilerin yüzde 5’i  ihracat için çekildi

Ekonomi Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre, sektörde geçen yıl kullandırılan kredilerin tutarı, 2016’ya kıyasla yüzde 21 artarak 2 trilyon 97 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bu süreçte ihracat kredileri yüzde 20,7 yükselerek, 101 milyar 922 milyon liraya çıktı. Bu rakamın 20 milyar 677 milyon lirası Türk lirası cinsinden, 81 milyar 245 milyon lirası yabancı para cinsinden verilen kredilerden oluştu. Geçen yıl tüketici kredileri yüzde 17,7’lik artışla 397,3 milyar lira, kredi kartları hacmi yüzde 13,7’lik yükselişle 116,2 milyar lira oldu. Bu arada Türkiye’de işletmelerin büyük bir çoğunluğunu oluşturan KOBİ’lere verilen kredilerde ise, geçen bir yıllık sürede yüzde 17,1 yükseliş kaydedildi. KOBİ’ler, geçen yıl 144,3 milyar liralık kredi kullandı.

Rusya'ya domates tepkisi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya Federasyonu’nun Türkiye’den 5 firmaya domates ihracatı için onay vermesini, haksız rekabet olarak değerlendirdi. Satıcı “Firma kısıtlamasına karşıyız. Son açıklanan listede Antalya bölgesinden hiçbir firma yok. Bu şekilde Rusya’ya ihracatı durdurmak daha doğru. Daha önce de benzer sıkıntılar oldu. Ürün standartları belirlenir, standartlara uygun ürün gönderen firmalar, ihracatı yapar” dedi. Rusya, 1 Şubat 2018 tarihi itibarıyla Aydın’dan 3, Denizli’den ve Adana’dan 1’er firmanın ülkelerine domates göndermesine izin vermişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...