Ghulam Azam'a müebbet hapis Bangladeş'i karıştırdı

Ghulam Azam'a müebbet hapis Bangladeş'i karıştırdı

DÜNYA Haberleri

Bangladeş'teki savaş suçları mahkemesinde 1971'de Pakistan'a karşı verilen özgürlük savaşındaki rolü sebebiyle yargılanan Ghulam Azam müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bangladeş 'teki savaş suçları mahkemesinde 1971'de Pakistan'a karşı verilen özgürlük savaşındaki rolü sebebiyle yargılanan Ghulam Azam müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Her ne kadar mahkeme idam cezası vermek istese de bu ceza Azam'ın geçkin yaşı sebebiyle müebbet hapse çevrildi. Ghulam Azam'ın destekçileri ve polis arasında çıkan çatışmalarda ise en az 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu mahkemede yargılanan 5. kişi olan Ghulam'dan önce yargılanan 3 kişi idamla 1'i ise müebbet hapis ile cezalandırılmıştı. Azam'ın suçlarından en önemlisi ise entellektüellere yapılan katliamın arkasındaki lider olması. Öldürülen aydınlar günler sonra başkentin dışında gözleri ve elleri bağlanmış şekilde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...