Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tahran'da hava kirliliği sebebiyle okullar yarın tatil edildi

Düzenleyen:
Tahran'da hava kirliliği sebebiyle okullar yarın tatil edildi

DÜNYA Haberleri

Hava kirliliği sebebiyle İran'ın başkenti Tahran'da ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

İran'ın başkenti Tahran'da, hava kirliliğinin yüksek seviyelerde seyretmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, basın mensuplarına açıklama yapan Tahran Çevre Müdürü Kiyumers Kelanteri hava kirliliğinin yüksek seviyelerde seyretmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün daha ara verileceğini duyurdu.

Başkentte ilkokullar dün de tatil edilmişti.

Şehrin hava sirkülasyonuna uygun olmayan konumu ve nüfus yoğunluğunun yanı sıra eski model araçlar ile yaygın olarak kullanılan motosikletlerin çıkardığı egzoz gazları, Tahran'da hava kirliliğini artıran etkenler arasında gösteriliyor.

Dünya genelindeki hava kirliliği sıralamasında ilk 5 şehir arasında yer aldığı belirtilen Tahran'da bu sebeple ilkokullar sık sık tatil ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...