Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da Ramses ve Giza'da çatışmalar sürüyor

/ Kaynak: AA
Mısır'da Ramses ve Giza'da çatışmalar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da askeri darbeye karşı gösteri yapan protestoculara polisin müdahalesi devam ediyor.

Mısır'da askeri darbeye karşı gösteri yapan protestoculara polis ve Baltacılar olarak bilinen suç gruplarının müdahalesi sonucunda başlayan çatışmalar, Ramses meydanı yakınlarındaki El Fetih Cami etrafında ve Giza meydanında devam ediyor. Ramses meydanında El Fetih camisinde toplanan darbe karşıtı göstericileri saran suç grubu üyesi kişilerin göstericilere molotof kokteyli ve kesici aletler ile saldırdı. Çatışmalardan dolayı tarafiğe kapatılan 6 Ekim Köprüsü, polisin göstericilere müdahalesinin ardından traiğe açıldı. Polis, köprü üzerinde kontrol noktaları oluşturdu. Giza meydanında ise polisle birlikte bölgede bulunan suç grupları, Nahda meydanından gelen göstericilere müdahale etti. Görgü tanıkları, Polisin göz yaşartıcı bomba ile müdahale ettiği göstericilere, bölgedeki Baltacılar adı verilen grup ise taş ve sopalarla saldırdı. Giza meydanında göstericilerin üzerine bazı kişilerin tarafından araba sürerek yaralanmaya sebebiyet verdikleri belirtildi. Çatışmaların ardından Giza meydanından Nahda'ya geri çekilen göstericiler, meydan çevresinde barikatlar kurdu.
nbsp;Olaylarda 2 kişinin öldüğü ve 50 kişiden fazla yaralı olduğu belirtilirken, Sağlık Bakanlığı tarafından henüz resmi açıklama yapılmadı. nbsp;Mısır'în ikinci büyük kenti İskenderiye başta olmak üzere ülkenin 22 ayrı bölgesinde darbeye karşı gösteriler devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...