Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CAS'ın davası ne kadar sürer

CAS'ın davası ne kadar sürer

SPOR Haberleri

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, CAS'a başvurların sürecini anlattı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili kararının ardından kulüplerin CAS'a başvurabileceğini, ancak CAS'ın kolay kolay tedbir kararı vereceğini düşünmediğini söyledi. UEFA Tahkim Kurulu'nun kararlarının ardından, konuyu değerlendiren Arslan, durumun Türk futbolu adına üzücü olduğunu belirterek, "UEFA Tahkim nbsp;Kurulu'nun bu kararlarının ardından, kulüplerin CAS'a gitme yolları var. Yürütmeyi durdurma talebinde bulunacaklardır. Ancak CAS kolay kolay tedbir kararı vermez" dedi. CAS'ın ancak çok açık bir hukuka aykırılık, hak kaybı olması ve telafisi mümkün olmayan bir risk varsa, o zaman tedbir verebileceğini kaydeden Türker Arslan, "CAS, yürütmeyi durdurma talebine, 2-3 gün içinde cevap verebilir. CAS'tan çok nadir tedbir kararı verildiği için, ben tedbir kararı çıkacağına pek ihtimal vermiyorum" diye konuştu. nbsp;CAS davasının en az 4 ay süreceğini dile getiren Arslan, şöyle devam etti: "7-8 ay veya daha uzun da sürebilir. Çünkü kapsamlı bir dosya. Duruşma yapılacak, hakemler karar verecek. CAS davası sonucunda ancak tazminat olabilir."Türker Arslan, TFF'nin de bu kararın ardından zor durumda kalabileceğini söyledi. "Federasyonun işi zor. Yalan, yanlış kararlar verdiler, 'ben bu işi hallettim' dedi, halının altına süpürdü" diyen Arslan, şunları kaydetti: "(Sahaya intikal etmemiş) böyle bir şey yok. Adama şike teklif ediyorsun, şike teklifini söylemedi diye ceza yiyor. 'Sahaya intikal etmemişti aralarında konuşmuşlardı', bunlar geçerli savunmalar değil. Bir takım kişilere ceza verdiler, kulüplere ceza vermediler. Ne yaptıkları belli değil. UEFA, Tahkim Kurulu'nun bu kararından sonra TFF'den 'Kurullarının vermiş olduğu kararları, bizim kararlarımıza uyumlu hale getir' talebinde bulunabilirler."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...