Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kilo vermek diyabeti tedavi ediyor

Düzenleyen:
Kilo vermek  diyabeti  tedavi ediyor

SAĞLIK Haberleri

İngiltere ve İskoçya’da yürütülen çok merkezli bir çalışma, kalori kısıtlaması yapılarak, diyabetin büyük ölçüde iyileştirilebileceğini ortaya koydu.

Tıp dünyasının prestijli dergilerinden The Lancet’te yayınlanan çalışma kapsamında bir grup hastanın 3 ay boyunca ilaçları kesildi ve düşük kalorili diyet uygulandı. İlk etapta 15 kilo veren hastaların şeker hastalığında, tedavinin etkinliğini gösteren kan değerinin, diyabet teşhisi için sınır kabul edilen yüzde 6,5’ten az çıktığı görüldü. Çalışmayı değerlendiren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız “Çalışma, diyette kalori kısıtlaması yapılarak diyabetin iyileştirilebileceğini gösterdi. Çalışmaya, 49 merkezden yaşları 20-65 arasında değişen, en az 6 yıldır diyabet tanısı olan ve insülin kullanmayan obez hastalar dâhil edildi. 1 yıl sonunda kalori kısıtlaması yapılan hastaların yüzde 46’sında diyabetin iyileştiği belirlendi” dedi. AA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...