Esad güçleri, ABD-PYD güçleriyle çatıştı

Düzenleyen:
Esad güçleri, ABD-PYD güçleriyle çatıştı

DÜNYA Haberleri

Beşşar Esad'a bağlı rejim güçleri ile Hizbullah militanları, ABD ve müttefiki PYD/YPG'li teröristlerin karargâhına saldırı düzenledi. Bugüne kadar benzeri olmayan saldırının ardından çatışma çıktı. ABD, 100'den fazla rejim askerinin öldürüldüğünü iddia ederken, rejime yakın kaynaklar da çok sayıda ABD askeri ve PYD/YPG'li teröristin etkisiz hâle getirildiğini öne sürdü.

Türkiye'nin Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı sürerken Suriye'nin bir başka noktasından büyük bir çatışma haberi geldi. ABD, iş birliği yaptığı terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye Esad güçlerinin saldırı düzenlediğini öne sürdü. Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan terör örgütü karargâhına gerçekleşen büyük saldırının ardından taraflar çatışmaya girdi. Çatışmanın bir cephesinde ABD askerleri, YPG'li teröristler vardı, diğer yanda ise rejim güçleri ile Hizbullah militanları.

ABD'nin resmî açıklamasında 500'den fazla rejim askerinin katıldığı saldırıda tanklar ve ağır silahların da kullanıldığı belirtildi. ABD, çıkan çatışmada 100'den fazla rejim askerinin öldürüldüğünü iddia etti. Rejime yakın yerel kaynaklar ise ABD ve PYD/YPG'li teröristlerin ağır kayıplar verdiğini öne sürdü.

İç savaşın yedinci yılını doldurmak üzere olduğu Suriye'de bugüne kadar bu çapta bir çatışma yaşanmamıştı. Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü PYD/YPG ile birlikte hareket eden ABD, ilk kez rejim güçlerinin saldırısına uğramış oldu. 

Bir diğer terör örgütü DEAŞ'a karşı PYD/YPG'yi destekleyen Washington, bugüne kadar teröristlere sayısı 5 bini aşan tır dolusu silah gönderdi. Bu silahların çoğu şu an Zeytin Dalı Harekâtı'nda Türk askerine karşı kullanılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...