Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Donan göller tehlike saçıyor

Düzenleyen:
Donan göller tehlike saçıyor

YAŞAM Haberleri

Sivas’ta donan göllerde kırılma risklerine karşı olası kazaların yaşanmaması için göl kenarlarına araçla girilmez tabelaları asıldı.

Sivas’ta özellikle geceleri sıcaklığın sıfırın altına düşmesi ile birçok göl ve gölet dondu. Son asrın en sıcak kışının yaşandığı Sivas’ta geçtiğimiz yıllarda göl ve göletlerde buz kalınlığı 50-70 santimetre olurken bu yıl ise buz kalınlığı 10-15 santimetre arasında kaldı. Buzun inceliği ise donan göllerin üzerinde yürüyenler için tehlike oluşturuyor. Devlet Su İşleri yetkilileri, buz kırılması risklerine karşı olası kazaların önlenmesi için göl kenarlarına uyarı levhaları astı. Uyarı levhalarında, çamura saplanma ve buz kırılması riskine karşı göle motorlu araçlarla girilmesinin de yasak olduğu belirtildi. 
Uyarılara rağmen donan buzun kenarında top oynayan gençler, donan göl üzerinde korkmadan top oynadıklarını, tehlikeli olmadığını belirterek donan göl üzerinde vakit geçirmenin kendileri için eğlenceli olduğunu ifade ettiler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...