Obama, Bush ailesini ağırladı

/ Kaynak: AA
Obama, Bush ailesini ağırladı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, eski ABD başkanlarından George H.W. Bush'u ve ailesini Beyaz Saray'da ağırladı.

ABD Başkanı Barack Obama, eski ABD başkanlarından George H.W. Bush'un 1990 yılında başlattığı, toplum yararına gönüllü faaliyetlerde bulunanların layık görüldüğü "Işık Noktası" ödüllerinin 5 binincisinin takdimi vesilesiyle düzenlenen törende, baba Bush (89) ve ailesini Beyaz Saray'da ağırladı. Törene tekerlekli sandalyeyle katılan Bush, yaptığı kısa konuşmada, kendisini, eşi Barbara ile eve dönmüş gibi hissettiğini belirterek, Obama çiftine "harika misafirperverlikleri" için teşekkür etti. Obama da konuşmasında, Bush sayesinde, gönüllülüğün, bazı insanların bazen yaptığı bir iş olmaktan, bugün çok sayıda insanın hayatlarının rutin bir faaliyeti olarak yaptıkları bir işe dönüştüğünü söyledi. Obama, Bush'a hitaben, "Sayenizde kesinlikle daha kibar ve nazik bir toplumuz" ifadesini kullandı. Baba Bush'un, bir önceki ABD Başkanı olan oğlu George W. Bush'un katılmadığı törene, diğer oğlu Neil Bush, eşi Barbara, Points of Light Vakfı'nın
CEO'su Michelle Nunn, Bush'un yakın çevresi, eski çalışma arkadaşları, milletvekilleri, iş dünyasının temsilcileri ve gönüllülerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Törende, "Işık Noktası" ödüllerinin 5 binincisine, ABD ve dünya genelindeki yoksul çocukların beslenmesine yardım eden, kar amacı gütmeyen bir hayır kuruluşunun kurucusu Iowalı çift Floyd Hammer ve Kathy Hamilton layık görüldü. Çift, Tanzanya'da açlıktan ölen çocukların durumuna tanıklık ettikten sonra, gördüklerinden çok etkilenerek ve birşeyler yapma ihtiyacını hissederek "Outreach" (Erişim) adlı grubu kurduklarını ve gönüllülük esası üzerinden çalışan grubun, bugüne kadar 200 milyonu aşkın çocuğa bedava yemek dağıttığını belirtti. Bush, ABD'de 1988-1992 yılları arasındaki tek dönem başkanlığı sırasında, toplum yararına gönüllü hizmetlerini onurlandırmak ve desteklemek için "Işık Noktası" ödüllerini başlatmıştı. Ödüller, yine Bush'un kurduğu, kendini gönüllü hizmetlere adayan dünyadaki en büyük kuruluş olma özelliğindeki Işık Noktaları Vakfı tarafından sunuluyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...