Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Baharın müjdecisi çiğdem çiçekleri açtı

Düzenleyen:
Baharın müjdecisi çiğdem çiçekleri açtı

YAŞAM Haberleri

Yozgat’ta kış mevsiminin kurak geçmesi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle çiğdem çiçekleri erken açtı.

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve genelde Mart veya Nisan aylarında açan çiğdemler, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle erken açtı. Erken açan çiğdem çiçeklerini toplayan vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Baharın habercisi çiğdem çiçeklerinin bu sene Şubat’ta açtığını söyleyen Arif Yaşar, "Çiğdemler normalde Mart sonu veya Nisanda çiçek açması gerekirdi. Havalar erken ısındı ve iklimler değişti. Şu zamanda çiğdem çıkıyor" dedi. Serdar Kayaalp ise "Tabi geçen yıl bu zamanlar kar tipi vardı. Bu sene çiğdem topluyoruz. Çok şaşırdık" şeklinde konuştu.

Nevzat Şahiner ise "Bu mevsimde bu çiçeğin açması normal değil. Geçen sene bu zamanlar kar kış soğuktu. Ama bugün geldik, çiğdem topladık. Şaşırdık şu an karda kışta kabanla gezmemiz gerekirken geldik çiğdem topladık. Normalde Nisan, Mayıs ayında cemre toprağa düştüğünde çiğdemler açar. Bugün çiğdemlerin çıkması normal değil" ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...