İzmir'de Gezi Tutuklularının sayısı 48'e çıktı

/ Kaynak: DHA
İzmir'de Gezi Tutuklularının sayısı 48'e çıktı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir'de Gezi Parkı eylemleri sonrası tutuklananların sayısı 48'e yükseldi.

İzmir'de, molotofkokteylli saldırı düzenleyerek halkı kışkırttıkları ileri sürülen kişilere yönelik kentte 4'üncüsü gerçekleştirilen `Gezi' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 11'i tutuklandı.4'üncü dalgada tutuklanan 11 kişi ile birlikte İzmir'de tutuklananların sayısı48'e yükseldi.Taksim Gezi Parkı protestolarına verilen destek sırasında kamu ve özel binalarına zarar verip, molotofkokteylli saldırı düzenleyerek halkı kışkırttıkları ileri sürülen kişilere yönelik farklı zamanlarda 4 ayrı operasyon düzenlendi. İzmir merkez olmak üzere İstanbul, Balıkesir, Bursa, Batman ve Manisa'da önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyonlar düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son olarak geçen Pazartesi günü düzenlenen 4. dalga operasyonda yakalanan 15 kişi ile birlikte aralarında DHKP-C, TKİP, MLKP, MKP, TKEP L terör örgütlerine üye oldukları ileri sürülen toplam 57 kişi, yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

TOPLAM TUTUKLU SAYISI 48


Son operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden 11'i bugün sabaha değin süren mahkemece tutuklandı. Önceki 37 kişi ile birlikte kenteki Gezi operasyonlarında şuana kadar 48 kişi tutuklanmış oldu. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...