Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dev projelerle türbinler taşınıyor

Dev projelerle türbinler taşınıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı Mustafa Serdar, “Dev projelerin bulunduğu bölgede yer alan rüzgâr santralleri, şimdi yer taşıma yapıyorlar. Şu an için 3. havaalanından etkilenenler ön planda. Ama Kanal İstanbul’dan da etkilenen olacaktır. Çevre yollarından etkilenen de oldu. Kesin bir bilgim yok ama taşımayla ilgili maliyetleri karşılarlar gibi geliyor” diye konuştu.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Bir grup gazeteciye sektörü değerlendiren Ataseven “2017 sonu itibarıyla 7 bin megavatta yaklaşan bir kurulu gücümüz var. Bunun toplam yatırım tutarı, yaklaşık 14 milyar dolar... 5 milyar dolarlık yatırım daha yolda. İşletmede olan 164 proje var. Sürekli yeni oyuncular dâhil oluyor. Yatırımcıların büyük ilgisi var. 2017’de gerçekleştirilen kapasite tahsis yarışmalarından sonra Türkiye kalkışa geçti diyebiliriz. Önümüzdeki süreçte yatırımlar hız kazanacak. 2 bin megavat kapasiteli rüzgâr projeleriyle ilgili başvurular ertelenmişti. Açıklanan tarih olan Nisan 2018’de, bu başvuruların daha fazla geciktirilmeden alınmasını istiyoruz” dedi. ‘Gelir göstererek finansman temin etme’ modeline de değinen Ataseven, küçük ve orta ölçekli projelerde de, YEKA’daki işleyişin olmasını istedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...