Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'ABD'nin saldırısında Rus askerleri de öldü' iddiası

Düzenleyen:
'ABD'nin saldırısında Rus askerleri de öldü' iddiası

DÜNYA Haberleri

Suriye’de İran ve rejim güçleri, en zengin petrol yataklarına sahip Deyre’z-Zor bölgesinde ABD askerleri ve terör örgütü PYD/YPG güçlerine ait karargâha saldırı düzenlemişti. Terör örgütüne kalkan olan ABD uçakları, rejim güçlerini havadan vurmuştu. Saldırıda 100'den fazla ölü olduğu öne sürüldü. Son olarak ölenler arasında biri albay rütbesinde 3 Rus askerinin bulunduğu iddia edildi.

Suriye’nin en zengin petrol yataklarına sahip Deyre’z-Zor bölgesinde PYD/YPG ve rejim güçleri arasında çatışma çıktı. Rejime bağlı birlikler, 7 Şubat Çarşamba gece yarısından itibaren Deyre’z-Zor'un kuzeyindeki Muhasen bölgesinde kurduğu portatif köprüler aracılığı ile Fırat Nehri'nin doğusuna geçti. Lazkiye-Hımeymim Rus askerî üssünden getirilen mobil köprüden aralarında İran destekli milislerin de yer aldığı 500 kişilik gücün ilerleyişi PYD/YPG tarafından yapılan havan ve füze atışları ile engellendi. Rejim kanadından taciz atışlarına karşılık verilmesi ile taraflar arasında çatışma çıktı.

ABD, TERÖRİSTE KALKAN OLDU

ABD öncülüğünde kurulan koalisyon uçakları çatışmalara müdahele ederek rejim ordusuna ait noktaları havadan vurdu. ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON) saldırıda 100’den fazla rejim askeri ile İran destekli Şii militanın hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan yerel kaynaklar ölenler arasında biri albay rütbesinde 3 Rus askerinin de yer aldığını iddia ediyor. Fırat’ın karşısına geçen askerlerin beraberinde Rus tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının bulunduğu öne sürülüyor.

PETROLE HAKİMİYET MÜCADELESİ

Deyre’z-Zor’lu aktivist Mahmut Ebu Firas Yeni Şafak’a yaptığı değerlendirmede, bölgenin Suriye’de ki en zengin petrol yataklarına sahip olduğuna dikkat çekti ve çatışmaların ana eksenini Cafra, İsba ve Tabiya petrol ile doğal gaz yataklarına hakim olma mücadelesi olarak nitelendirdi. Cuma gecesi vurulan rejim mevzilerinde 40’tan fazla İran destekli militanın öldürüldüğü bilgisini veren Ebu Firas, olayın yaşandığı bölgede terör örgütü DEAŞ unsuru bulunmadığını belirtti. Ebu Firas vurulan noktalarda bazı Rus askerlerinin yaralandığını ve Rus helikopterlerinin yaralı ve ölen askerlerini Hımeymin Üssü’ne taşıdığını iddia etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...