Eylem korkusu Beyoğlu ve Şişli'de ev fiyatını ucuzlattı

- Güncelleme:
Eylem korkusu Beyoğlu ve Şişli'de ev fiyatını ucuzlattı

Ekonomi Haberleri

Haziran ayında İstanbul'da konut fiyatları artarken, Taksim civarındaki bölgelerde düştü.

Gezi Parkı eylemleri sadece esnafı değil bölgedeki konut satışlarını da vurdu. Eylemlerin zirve yaptığı haziran ayı içerisinde, İstanbul genelinde konut fiyatları yükselirken, en çok düşüş Beyoğlu ve Şişli bölgelerinde yaşandı. Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin haziran ayı raporu yayınlandı. Raporda en çok dikkat çeken ayrıntı ise İstanbul'da bölgelere göre konut fiyatları oldu. Raparo göre haziran ayı içerisinde, İstanbul geneli ortalama konut satış fiyat endeksi yüzde 1.66 konut kredi hacmi yüzde 3.06 artış gösterirken, Beyoğlu ve Şişli yakınındaki mahallelerde konut fiyatları yüzde 0.6 ile yüzde 3.03 arasında değişen oranlarda geriledi. Konut satış fiyatlarının en fazla düştüğü yer yüzde 3.03 ile Harbiye oldu. Aynı şekilde fiyatlar eylemlerden etkilenen Fulya'da yüzde 2.86, Mecidiyeköy'de yüzde 2.54, Feriköy'de yüzde 2.45 ve Gümüşsuyu'nda yüzde 1 oranında geriledi. Raporu değerlendiren Reidin Şehir Planlamacısı Seray Yılmaz, Gezi Parkı eylemleri sebebiyle bölgede tüketicinin konut almaya yanaşmadığını ve fiyatların gerilediğini söyledi. Yılmaz, eylemlerden dolayı Harbiye'de fiyatların ortalama bir daire için 13 bin 100 lira düştüğünü dile getirdi. Yılmaz fiyatlardaki gerilemeyle beraber Harbiye'den 10 yıl vadeli kredi ile konut alan bir kişinin 121 lira daha az taksit ödemesi anlamına geldiğini söyledi.TÜM BÖLGE ETKİLENDİ
Konut FiyatlarıHaziran ayı değişimi (%)
Beyoğlu?Gümüşsuyu-1.00
Şişli?Feriköy-2.45
Şişli Fulya-2.86
Şişli Harbiye-3.03
Şişli?Mecidiyeköy-2.54
İstanbul ortalaması 1.66

'Aile konutu' şerhi ile ilgili belirsizlik ortadan kalktı
Torba yasada getirilen düzenleme ile Tapu Müdürlüklerinin nbsp;"aile tapusu şerhi" konulabilmesi için mahkeme kararı istemesinin önüne geçildi. Torba yasada getirilen düzenleme ile Türk Medenî Kanununun 194. maddesine "tapu müdürlüğünden" ibaresi eklendi. Böylece aile konutu olarak bildirilen konutun sahibi olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini Tapu Müdürlüğü'nden isteyebilecek. Düzenlemeyle birlikte eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutunu devredemeyecek veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamayacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...