Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sürücülere sıcak hava uyarısı

/ Kaynak: İHA
Sürücülere sıcak hava uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Barışık, havaların ısınması ve ramazan ayı nedeniyle şoför esnafını ve sürücülerini dikkatli araç kullanmaya çağırdı.

Barışık, şehir içi ve şehirlerarası yollarda direksiyon kullanan sürücüler ve şoför esnafına önemli uyarılarda bulundu.Tatil mevsimi nedeniyle, karayollarındaki araç trafiğinin yoğunlaştığını, 40 dereceyi aşan aşırı sıcakla birlikte, oruçlu olma durumuna göre direksiyon başındaki insanların sinir ve stresinin de yükseldiğine dikkat çeken Başkan Barışık, böyle durumlarda sürücülerde azalan dikkat ve refleks zayıflığının, trafik kazalarını arttırdığını söyledi.
Özel araç sahibi sürücülerin de uzun mesafeli tatile çıkarken, mümkün olduğu kadar havanın serin olduğu sabah ve akşam saatlerinde hareket etmelerini isteyen Barışık, "Aşırı sıcak havalarda, özellikle de 11.00 -15.00 saatleri arasında, ayrıca uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkılmamalı. Aracı kullanacaklar, özellikle açık renkli, hafif pamuklu giysiler giymeli, oruçluysa aşırı yemek yememeli, yağlı yiyeceklerden kaçınmalı, sıvı kaybını önlemek için de gerektiğinde bol su içmelidir. Donanımlı araçlarda, klimalar mutlaka açılmalı, klimasız araçlarda ise camlar açık tutulmalıdır. Uzun yolda kaliteli ve güneş ışığını iyi filtre edebilen güneş gözlükleri kullanılmalı, sık sık mola vererek, hem kendimizi hem de araçlarımızı dinlendirmeliyiz" dedi.
Sıcakların etkisiyle eriyen asfaltta araç kullanan sürücülerin çok dikkatli davranmalarını, erimiş asfaltın kış aylarındaki buzlanma kadar tehlikeli olduğunu, bu nedenle aşırı hız ve ani fren yapılmamasını isteyen Barışık, "Yolculuk öncesi araç bakımı mutlak yapılmalı, sıcak hava nedeniyle lastiklerde oluşacak gevşeme kontrol edilmeli, kabak lastiklerle de yola çıkılmamalıdır. Sürücü, aracını teknik özelliklerine, yol, görüş ve trafik durumuna göre ayarlamalı, kesinlikle de hatalı sollama yapmamalı, gideceği yere çok acil değilse, biraz da gecikmeli gitmeyi düşünmelidir" diye konuştu.
Aşırı sıcaktan en çok kamu hizmeti yapan toplu taşımacı esnafının etkilendiğini dile getiren Barışık, güneş altında işe çıkmama gibi lüksü bulunmayan bu sürücülerin, yolcusunu ve yükünü zamanında yerine ulaştırmak zorunda olduğuna işaret ederken, onların da bu mevsimde her zamankinden daha dikkatli ve soğukkanlı hareket etmesini istedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...