El ele verip 10 dünya markası çıkaracaklar

- Güncelleme:
El ele verip 10 dünya markası çıkaracaklar

Ekonomi Haberleri

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'ün Başkanlığını üstlendiği TAMPF, istihdam hedefini 2 milyona çıkarıp 10 dünya markasına talip oldu.

Türkiye'de 100 milyar dolar ciro ve 700 bin çalışanı istihdam eden perakende sektörü Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) çatısı altında toplandı. Perakende sektörünün duayen isimlerinden LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'ün Başkanlığını üstlendiği TAMPF, nbsp; 2023 yılına kadar istihdamı 2 milyona çıkaracak. Federasyo 10 Türk markasını da kendi içinden çıkarmayı hedefliyor. nbsp;Uzun süredir sektörel derneklerin gündeminde olan güçlü bir federasyon yapısının oluşturulması çalışmaları, AMPD, AYD ve BMD'nin yoğun çabalarıyla sonuca ulaştı. 19 Aralık 2012'de kurucu dernekler arasında imzalanan protokol ile temelleri atılan federasyon yapılan genel kurul ile yönetim kurulunu seçerek faaliyetlerine başladı. Türkiye'nin istihdam problemini büyük ölçüde sırtlayan modern perakende sektöründeki istihdamı 2023 yılına kadar 2 milyonun üzerine çıkarmayı hedefleyen TAMPF'ın en büyük hedefleri arasında ise, kadın ve genç istihdamına katkıda bulunmak yer alıyor. Federasyon'un 700 bin çalışanı, 100 milyar dolarlık ciroyu temsil ettiğini hatırlatan TAMPF Başkanı Vahap Küçük, "Modern perakendenin bugüne kadar ülke ekonomisine yaptığı katkıları bu yapılanma ile birlikte daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Ülkemiz artık marka ekonomisine geçmektedir. Bu dönüşümün lokomotifi olabilecek sektörlerin başında perakende geliyor. TAMPF, bu dönüşümün bayraktarlığını yapacak" diye konuştu. Küçük, federasyonun stratejik hedefleri arasında 2023 yılına kadar dünya çapında 10 Türk markası çıkarmak bulunduğunu da dile getirdi. TAMPF Başkan Yardımcısı Zafer Kurşun ise federasyonun 2013-15 yıllarında 5 trilyon euroluk sektörü temsil eden Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonunun başkanlığını üstleneceğini söyledi. Kurşun, ayrıca eylül ayında gerçekleşecek APRCE perakende etkinliği ile Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Avrupa konferansını 2014 yılında İstanbul'da yapacaklarını bildirdi.YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ
LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'ün Başkanlığını üstlendiği TAMPF'da, Orjin Grup Eş Başkanı Zafer Kurşun Başkan Vekili oldu. Federasyon'un Yönetim Kurulu'nda ise, TAMPF'ı oluşturan 5 ayrı derneğin başkanları görev aldılar.

Yılda 10milyar $ yatırım nbsp;

TAMPF'ın kurulması ile birlikte hedeflerini büyüten modern perakende sektörünün öngörüsüne göre, sektörün 2023'te cirosunun 275 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Büyümesine paralel olarak yıllık 50 bin kişiye istihdam imkanı sağlayan modern perakende sektörü, yine 2023 yılında 2 milyonun üzerinde kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. Toplamda 75 milyar dolar stok yatırımı bulunan sektör, yılda 10 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirmeye devam ediyor. Belirlediği stratejik yol haritasıyla Türkiye'nin büyümesine kayda değer oranda katkı sağlamayı hedefleyen TAMPF, şu anda dünya perakendeciliğinde 15'inci sırada yer alan Türkiye'yi, 2023 yılında 9'unculuğa taşımayı hedefliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...