Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

48 bin sazan bırakıldı

/ Kaynak: İHA
48 bin sazan bırakıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan balığı sayısındaki azalmayı önlemek için su kaynaklarına 48 bin yavru sazan bıraktı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2013 yılı yatırım programında yer alan 'Balıklandırma Projesi' kapsamında harekete geçen İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan sayısında azalma görülen sulara pullu sazan balığı takviyesi yaptı. Müdürlüğe bağlı Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde 2013 yılında üretilmiş olan pullu sazan yavrularını Beykoz, Çatalca, Silivri ve Şile ilçelerinde bulunan iç su kaynaklarına bıraktı. Beykoz'un İsaklı ve Bozhane; Çatalca'nın Elbasan; Silivri'nin Küçüksinekli, Değirmenköy ve Gümüşyaka ile Şile ilçesinin Oruçoğlu rezervuarlarına toplam 48 bin pullu yavru sazan bırakıldı.İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, bakanlığın başlatmış olduğu projeyi İstanbul'da başarıyla uyguladıklarını belirterek, projenin amacının azalan balık sayısını artırmak ve amatör balıkçılığı geliştirmek olduğunu söyledi. İnsanların çevreyi bilinçsizce kirletmesi ve yine bilinçsizce avlanma nedeniyle birçok su ürününün tükenme noktasına geldiğini vurgulayan Piral, "Doğadaki ekolojik dengeyi mutlaka korumak zorundayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu Balıklandırma Projesi çerçevesinde özellikle göl ve akarsularımızdaki balık türlerini sıkı takibe aldık. Zira balıksız su, insansız şehre benzer. Amatör balıkçılarımızın, bırakmış olduğumuz bu balıkları 1.5 yıldan önce avlamaması gerekir. Biz İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bunun takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...