Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İranlı turistlerin ilk tercihi Türkiye

İranlı turistlerin  ilk tercihi Türkiye

Ekonomi Haberleri

Türkiye, İran’da 1 numaralı turizm pazarı hâline geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre; 2016 yılında ülkemizi ziyaret eden İranlı sayısı 1 milyon 665 iken, 2017 yılında yüzde 50,2 gibi çok yüksek bir oranda artış göstererek 2 milyon 501 bine ulaştı.

Türkiye Otelciler Birliği de (TÜROB) İran pazarını mercek altına aldığı raporunda, bu turistlerin harcama düzeyinin yüksek olduğunu belirledi.

KİŞİ BAŞI BİN DOLAR HARCAMA
Araştırmada; Türkiye’yi ziyaret İranlı turistlerin ortalama 6 gece konakladığı ve kişi başı harcamanın ise bin dolar olduğu bilgisine yer verildi. Türkiye’yi ziyaret eden yabancıların ortalama harcaması 630 dolar düzeyinde bulunuyor.

CIBILTEPE'YE AKIN ETTİLER
İran için öncelikli destinasyonlar arasında İstanbul, Van ve Antalya başı çekerken; Sarıkamış’ta bulunan kış turizm tesislerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi de söz konusu turistlerin âdeta gözdesi oldu. Kayak merkezinde hizmet veren bir işletmenin genel müdürü Serkan Tahana, bütün otellerdeki doluluk oranının sömestir tatilinden sonra yüzde 90’lara çıktığını anlattı. İranlı turizm acentesi temsilcisi Sümeyye Musevi de kış sezonu sonuna kadar turların süreceğini sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...