Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'da torba yasa grevi

/ Kaynak: CHA
Yunanistan'da torba yasa grevi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Yunanistan'da çarşamba günü oylanacak torba yasa tasarısına karşı kamu ve özel sektör çalışanları 24 saatlik genel greve gitti.

Yunanistan'da çarşamba günü oylanacak torba yasa tasarısına karşı Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Kamu Çalışanları Federasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla kamu ve özel sektör çalışanları 24 saatlik genel greve gitti. nbsp;Atina merkezi başta olmak üzere ülkenin diğer şehirlerinde toplanacak olan 10 binlerce çalışan, troykanın kredi taksitlerinin devamı için şart koştuğu 15 binden fazla çalışanın transfer edilmesi ya da işten çıkarılması kararını protesto edecek. Yasa tasarısının geçmesi durumunda işten çıkarılmaların daha da kolaylaşacağı ifade ediliyor.İşten çıkarmalara itiraz eden yerel yönetim çalışanları, memurlar ve öğretmenler, ülke genelinde son bir haftadır küçük çaplı eylemlerde bulunuyorlardı. Çoklu yasa tasarısının oylanacağı yarın da yerel yönetim çalışanları akşam saat 19.00'dan itibaren parlamento önünde gösterilerde bulunacak. nbsp;Atina'daki toplu taşıma araçları, gün içerisinde kısa süreli iş bırakma eylemine destek verecek. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...