Çölde gizli tatbikat

Çölde gizli tatbikat

DÜNYA Haberleri

Ürdün'deki özel bir çöl kampında, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 18 ülkeden gelen seçkin askerler, çeşitli terör olaylarına karşı eğitiliyor.

Dünyada bir ilk! Ürdün'deki 2500 hektarlık özel kampta, askerî alanda bir araya gelmesi zor ülkeler teröre karşı ortak eğitim alıyor. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 18 ülkeden gelen elit askerlerden oluşan 300 kişilik özel birlik, uçak kaçırmadan rehin almaya, yasadışı baskınlardan olimpiyat oyunlarındaki muhtemel terör olaylarına müdahaleyi öğreniyor. Eğitime Ürdün Kralı Abdullah evsahipliği yaparken; 100 milyon dolarlık masrafı ABD karşıladı. Özel eğitime katılanların arasında Çin, Danimarka, Cezayir, Irak, Kanada, Fransa, Lübnan, İsviçre, Fransa, Malezya, İngiltere, İspanya, Endonezya, Japonya ve Amerika'dan özel birlikler var. Çinli askerler, yeri geliyor ABD deniz kuvvetleri komandolarıyla rakip oluyor, yeri geliyor birlikte hareket ediyor. Operasyonlarda ileri teknoloji ürünü cihazlar kullanıldı.

nbsp;Çölde gizli tatbikat
Gizli olarak yapılan eğitim tatbikatında Black Hawk (Kara Şahin) helikopterler de kullanıldı.


nbsp;Çölde gizli tatbikat

Tatbikatta, senaryo gereği gerçek bir A300 Airbus yolcu uçağı kullanıldı. Rehineler kurtarıldı, korsanlar etkisiz hale getirildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...