Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklama

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklama

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zaev ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye olan desteğine ilişkin şöyle dedi: Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz.

Başbakan Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Eğer Türkiye buralara sahip olmasa, hem mülteci kriziyle, hem de terör dalgasıyla bütün Avrupa bu işten büyük bir bedel öder." dedi.

Başbakan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, Türkiye'nin bölgede yaptığı sadece kendi vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamak değil, aynı zamanda bütün AB'nin, Balkanlar'ın güvenliğini de sağlamaktan ibarettir. Eğer Türkiye buralara sahip olmasa, hem mülteci kriziyle, hem de terör dalgasıyla bütün Avrupa bu işten büyük bir bedel öder. Bunun ne yazık ki AB tarafından yeterince görülmediğini, takdir edilmediğini yaşamaktayız." dedi.

"ABD AKLINI BAŞINA ALMALI"

Başbakan Yıldırım, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye olan desteğine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz.

"HERHANGİ BİRİNİN İCAZETİNE İHTİYACIMIZ YOK"

Hem Afrin'de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atarız. Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...