Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Avrupa'nın Türkiye'nin Biyoçeşitliliğine ihtiyacı var'

/ Kaynak: İHA
'Avrupa'nın Türkiye'nin Biyoçeşitliliğine ihtiyacı var'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Litvanya'da düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısına katıldı.

Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin biyoçeşitlilik ve ekosisteminin korunmasına yönelik toplam 200 Milyon AVRO'yu bulan 409 adet projenin hayata geçirildiğini söyledi. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Litvanya'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, burada Avrupa Birliği Çevre Bakanları Gayriresmi toplantısının "Doğal Kaynaklar ve Biyoçeşitlilik Alanındaki Yatırımların Temini" oturumuna katıldı. Dünyadan 30 çevre bakanı, Avrupa Birliği Parlamentosu'ndan 8 üye ve Litvanya Hükümeti'nden 12 delegenin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Litvanya Çevre Bakanı Valentinas Mazuronis yaptı.Toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, Avrupa'nın ve Türkiye'nin biyoçeşitliliğin muhafaza edilmesinde önemli katkıları olduğunu söyledi. Türkiye'de biyoçeşitliliğe ciddi finansman desteği sağlandığının altını çizen Bakan Bayraktar, "Şimdiye kadar Türkiye biyoçeşitlilik ve ekosistem servislerinin korunması için toplam finansmanı 500 Milyon TL'ye (Yaklaşık 200 Milyon AVRO) erişen 409 adet projeyi uygulamaya koymuştur. Bakanlığım; biyoçeşitlilik bakımından zengin, kırsal alanlardaki küçük yerleşim yerlerimize ait belediyelerimize yoğun bir teknik destek ve altyapı finansman desteği sağlamaktadır. Kirlilikten etkilenip biyoçeşitlilik kaybına uğrayan önemli ekosistemlerimizin restorasyonu başladı. Önümüzdeki yıllarda bu faaliyetimizin, Avrupa'nın biyoçeşitliliğine önemli katkılarını hep birlikte izleyeceğiz" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...