‘İkinci el’de yetkili ve garantili dönemi

‘İkinci el’de yetkili ve  garantili  dönemi

T-Otomobil Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği Resmî Gazete’de yayımlandı.

Buna göre ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti; işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılacak. Söz konusu yetki belgesi, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki il müdürlüğü tarafından verilecek, geçerlilik süresi 5 yıl olacak. Satışa sunulan taşıtın üzerinde, tanıtıcı bilgilerin güncel olarak yer aldığı bir tanıtım kartı bulundurulacak. İşletme tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı satışından hemen önce ekspertiz raporu alınacak. 8 yaş veya 160 bin kilometrenin üzerindeki taşıtlar için bu rapor gerekmeyecek. Araçlar, satış tarihinden itibaren 3 ay veya 5 bin kilometreye kadar, satıcının garantisi altında olacak. İşletme, bu hususları sigorta ile karşılayabilecek. Taşıt pazarları belediyeler tarafından kurulacak, işletilecek. Bu yetki, meslek kuruluşlarına devredilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...