İstanbul'da büyük operasyon, 134 kadın kurtarıldı

Düzenleyen:
İstanbul'da büyük operasyon, 134 kadın kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

Yurt dışından kandırarak getirdikleri kadınları İstanbul'da geceliği 300 dolardan pazarladığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda çete üyesi 3'ü kadın 17 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin pasaportlarına el koyarak çalıştırdığı 134 kadın da polis tarafından kurtarılırken, bazılarının geldikleri ülkelerde doktorluk, öğretmenlik yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Yapılan kontrollerde şu ana kadar 10 kadının bulaşıcı cinsel hastalık taşıdığı tespit edildi.

47 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI
Asayiş şube müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis tarafından 47 adrese eşzamanlı baskın yapılmıştı. Aralarında gece kulüpleri ve otellerin bulunduğu adreselere giren polis ekipleri fuhuş şebekesinin liderinin de aralarında bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almıştı. Baskınlarda şebekenin fuhuş yaptırdığı öğrenilen 134 kadın da yakalanmıştı. Bu kadınlardan 50'sinin Türk olduğu geri kalanın ise yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Baskın yapılan ve kadın pazarladığı öğrenilen 10 otel ile 13 gece kulübünün de polis ekipleri tarafından mühürlendiği belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...