UEFA'dan Fener'e bir şok daha

UEFA'dan Fener'e bir şok daha

FUTBOL Haberleri

UEFA Disiplin Kurulu tarafından 4 maçla suçlanan ve yargılanan Fenerbahçe'ye bir şok da UEFA Tahkim Kurulu'ndan geldi.

UEFA Disiplin Kurulu tarafından 4 maçla suçlanan ve yargılanan Fenerbahçe'ye bir şok da UEFA Tahkim Kurulu'ndan geldi. UEFA Disiplin Müfettişi Palacios'un verdiği raporun aksine sarı-lacivertli kulübün dosyasına 4 maç daha ekleyen UEFA Tahkim Kurulu, son anda eklenen 4 maç ile ilgili Fenerbahçe'nin savunması dahi almadı. Son anda eklenen 4 maçı karar dilekçesinde öğrenen Fenerbahçe'nin kendisini 8 değil de 4 maç üzerinden savunmasına rağmen Tahkim Kurulu tarafından gelen 1 yıllık indirim dikkatlerden kaçmadı.
İŞTE SON ANDA EKLENEN O 4 MAÇ:
TRABZONSPOR - BURSASPOR: 17 Nisan 2011 tarihinde Trabzonspor ile Bursaspor arasında oynanan maçta Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Aleaddin Yıldırım'in çeşitli teşvik ödemeleri yaptığı iddia edildi.
ESKİŞEHİRSPOR - TRABZONSPOR: 22 Nisan 2011 tarihinde oynanan Eskişehirspor - Trabzonspor, Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun Eskişehirspor'a teşvik demesi yaptığı iddia edilmişti.
TRABZONSPOR - İSTANBUL BŞB: Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin 15 Mayıs 2011 tarihinde oynanan karşılaşmanın sonucuna etki ettiği ve teşvik verdiği konusunda yeterli kanıta ulaştı. Kurul ayrıca Yıldırım ve Ekşioğlu'nun teşvik primi verdiği konusunda yeterli kanıtın olduğunu duyurdu.
KARABÜKSPOR - FEBERBAHÇE: 8 Mayıs 2011 tarihinde oynanan maçta, iddia edilen şike sürecinin Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu tarafından yönetildiği Tahkim Kurulu tarafından duyurulmuştu.
DOSYALARDAKİ İSİMLER FARKLI!
UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe için verdiğ kararın içerisinde geçen kişiler ile mahkeme dosyalarının içerisinde geçen isimlerin farklı olması dikkatlerden kaçmadı. Kurul'un Trabzonspor - Bursaspor maçıyla ilgili Aziz Yıldırım'ın Kardemir Karabükspor - Fenerbahçe maçıyla da ilgili olarak İlhan Ekşioğlu'nun adlarına yer vermesi sarı-lacivertli kulüpte şaşkınlık meydana getirdi.
POLİS FEZLEKESİNE GÖRE KARAR nbsp;
UEFA Tahkim Kurulu'nın verdiği karardan sonra ortaya çıkan bir başka ayrıntı da konuyla ilgili verilen cezalarda mahkeme kararı ve savcı iddianamesinin değil de polis fezlekesinin esas alınması oldu. Ortada savcınin oluşturduğu iddianame varken, Tahkim Kurulu'nun polis fezlekesini değerlendirmeye alması ve kararını da fezlekeye göre vermesi Fenerbahçe'nin tepkisini çekti.
+1 İNDİRİMİ NASIL OLDU?
Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği +1 yıllık ceza indirimi 2 yıl önce çekiken cezaya mahsup etmesi verilen kararların dikkat çeken bir başka ayrıntısı oldu. Tahkim Kurulu, UEFA'nın verdiği 2+1 yıllık cezanın +1 yılını sarı-lacivertli kulübün 2 yıl önce çektiği cezayı göz önünde bulundurarak ortadan kaldırdı ve bu şekilde bir indirime gitti. (sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...