Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bankalar artık konuşmayı bırakmalı'

'Bankalar artık  konuşmayı bırakmalı'

Ekonomi Haberleri

Yapay zekanın geleceği ve sektörlere etkileri, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) gerçekleştirilen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’nde masaya yatırıldı.

Zirvede konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, banka olarak yapay zekanın sektöre getireceği köklü değişiklikler için hazırlıklar yaptıklarını belirterek, “Müşteriyle yapay zeka kullanılarak etkileşimde mutlaka konuşmaya veya yazışmaya dayalı diyalog bankacılığı dediğimiz kavramı ön plana çıkarmalıyız. İnsanlara sesiyle, yüzüyle ve söylediklerini anlayarak bankacılık yaptıramazsak, yapay zekayla müşteri etkileşimi kısmında eksik kalırız. Sesli asistanlar ve diğer akıllı sistemlerle bankacılık sistemini entegre etmeliyiz” diye konuştu. Yapı Kredi Bankası Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan da yapay zekanın bankacılık gibi birçok sektörün iş yapma şeklini etkileyeceğini vurguladı. Erdoğan, “Yapay zekada sesli etkileşimin gelişmesiyle birlikte çağrı merkezlerinin yapısı değişebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...