Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a Lübnan'da 'soğuk karşılama'

Düzenleyen:
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a Lübnan'da 'soğuk karşılama'

DÜNYA Haberleri

Ortadoğu turu kapsamında resmi temaslarda bulunmak üzere bu sabah Lübnan'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, başkent Beyrut'ta soğuk karşılandığı iddia edildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüşmek için Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın, bekleme salonunda bir süre tek başına bekletilmesi, "Tillerson, Lübnan'da soğuk karşılandı" şeklinde yorumlara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Avn'a daha büyük bir koltuk verilmesi, Avn için içme suyu varken Tillerson için içme suyunun bulunmaması ve görüşmenin yapıldığı yerde yalnızca Lübnan bayrağının bulunması "soğuk karşılama" iddialarını güçlendirdi.

Yerel ve uluslararası basın ile sosyal medyada, Tillerson'ın tek başına beklediği fotoğrafı ve görüntüsü yayınlanarak, soğuk karşılandığı konusunda yorumlar yapıldı.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından konuyla ilgili açıklama

Lübnan Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, karşılama protokolünde herhangi bir kusur ya da soğuk karşılamanın olmadığı ve görüşmenin dostane bir ortamda gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, Tillerson'ın konuşmasında, sıcak karşılama ve samimiyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a teşekkür ettiği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Lübnan ziyareti kapsamında, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad Hariri ve Meclis Başkanı Nebih Berri ve ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Türkiye'ye gitmek üzere Lübnan'dan ayrılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...