'Beşiktaş'a şu an verilmiş bir ceza yoktur'

'Beşiktaş'a şu an verilmiş bir ceza yoktur'

FUTBOL Haberleri

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami Esen, UEFA'nın Beşiktaş'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etmesinin bir ceza olmadığını söyledi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami Esen, nbsp;UEFA'nın siyah-beyazlı takımı 1 yıl Avrupa kupalarından men etmesinin bir ceza nbsp;olmadığını, tedbir amaçlı alındığını öne sürdü. nbsp;Melih Sami Esen, yanlış anlamaların önüne geçmek için açıklama yapma nbsp;gereği duyduğunu belirterek, mayıs ayında UEFA Disiplin Komitesi'nin, 16. Ağır nbsp;Ceza Mahkemesi'nin kararını esas alarak, siyah-beyazlı kulüp hakkında soruşturma nbsp;başlattığını hatırlattı.Disiplin müfettişinin, soruşturma sonrası Beşiktaş'ın Avrupa nbsp;kupalarına 1 yıl, gerekirse sonraki yıl katılmaması gerektiğini belirten bir nbsp;rapor hazırladığını anlatan Esen, şöyle devam etti: nbsp;"Çünkü UEFA, 'Bir kulübün yönetim kurulu üyelerinden tutun da en nbsp;alttaki personeline kadar herkesin tüm fiil ve davranışları kulübü bağlar' diyor. nbsp;Buna taraftarın hareketleri dahildir. UEFA, Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur nbsp;Havutçu'nun ceza mahkemesinden ceza almasını esas alıyor. Bu kararın Yargıtay nbsp;tarafından bozulma ihtimali veya onanma ihtimali olduğunu UEFA yetkilileri de nbsp;biliyor. Durum böyle olunca UEFA Beşiktaş'ın tedbir amaçlı olarak bu sene Avrupa nbsp;kupalarına mücadele etmesine izin vermiyor. Beşiktaş'a şu an verilmiş bir ceza nbsp;yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken kelime tedbirdir." nbsp;Esen, hukuki mücadelelerine devam edeceklerini kaydederek, "Çok adil nbsp;bir karar değil. Biz en kısa sürede, kura çekimi öncesi CAS'a başvuru yapacağız"şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...